Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: stapel van makkelijke enchiladas met kip

Waarom zou je staan knoeien met het oprollen van tortillas als het ook makkelijker kan? Goeie vraag. Want sinds wij – dankzij Food Wishes – hebben ontdekt hoeveel makkelijker het is om de tortillas als een torentje op te stapelen in plaats van ze op te rollen, willen wij nooit meer anders.

Een extra handigheid van dit recept is dat het zich zo goed leent als éénpersoonsgerecht. Waar de meeste recepten altijd een gigantische hoeveelheid eten opleveren, is het bij deze enchiladas met kip heel makkelijk om je tot één portie te beperken. Heb je nog tortilla’s over? Vries ze in, voor je volgende Mexicaanse fiesta.

Ben je van plan om te koken voor meerdere mensen? Je kunt de hoeveelheden in dit recept ook makkelijk verdubbelen. Gebruik in dat geval een grote ovenbestendige koekenpan en maak meerdere torentjes in dezelfde pan.

Stapel van makkelijke enchiladas met kip
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Stapel van makkelijke enchiladas met kip

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak eerst de saus in een apart steelpannetje. Laat daarvoor knoflook en ui rustig stoven in een laagje plantaardige olie. Voeg er 1/2 theelepel komijn en 1/4 theelepel gemalen kaneel aan toe. Roer goed met een houten lepel. Voeg er de passata aan toe en roer er een theelepel van de chipotlepepers door. Proef en oordeel of je de saus pittig genoeg vindt. Zo niet, voeg dan nog een theelepel (of meer) van de chipotle toe.

Neem er nu een ovenbestendige koekenpan bij. Bedek de bodem met een laagje van de tomatensaus en schik er een maistortilla bovenop. Leg er 1/3 van de kippenreepjes en 1/3 van de geraspte Cheddar op en vervolgens opnieuw een laagje tomatensaus. Herhaal dit proces tot de 3 tortillas zijn gestapeld. Als je een reuzehonger hebt, kunt je natuurlijk ook altijd meer tortillas stapelen. Eindig in ieder geval met een laagje kaas.

Zet de pan voorzichtig in de oven en bak 10 à 15 minuten, tot de kaas mooi gesmolten is. Trek ovenwanten aan en haal de pan uit de oven. Werk af met een beetje avocado, een lepel zure room, de verse koriander en eventueel nog wat overgebleven reepjes kip. Lekker met een schijfje limoen en eventueel nog wat extra gemalen chilipeper.

Stapel van makkelijke enchiladas met kip
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.