Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: stamppot met pastinaak, waterkers en kerrieballetjes

Dat een simpel, snel stamppotje iets kan zijn waarbij je je bord en je bestek aflikt: dat is natuurlijk het ultieme streven. Wij denken dat we een heel eind zijn gekomen met deze stamppot met pastinaak, waterkers en kerrie(gehakt)balletjes. Zó lekker, dat we ‘m dit seizoen nog veel vaker op tafel gaan zetten.

Door deze stamppot met pastinaak gaat wat waterkers en natuurlijk aardappels. Tip: wij schillen de piepers niet, want dat bespaart weer moeite (en de schil bevat ook vitamines). Wel even goed wassen natuurlijk.

De kerrieballetjes zijn gehaktballetjes met een flinke snuf kerrie, die in een romige kerriesaus gaan.

> Ook interessant: alwéér stamppot? Zo geef je een lekkere twist aan je prakkie

Stamppot met pastinaak
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Stamppot met pastinaak en kerrieballetjes

Zet een grote pan met kokend water op het vuur. Voeg wat zout toe. Kook de aardappels en pastinaken in ongeveer 20 minuten gaar.

Meng ondertussen het gehakt met de ui, flink wat peper en een goede snuf zout. Rol er balletjes van ter grootte van een bitterbal.

Giet een plensje olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de balletjes rondom bruin, in ongeveer 5 minuten. Voeg de kerrie en kurkuma toe, giet er een flinke scheut van de room bij (houd eventueel nog wat achter voor de stamppot) en laat 5 minuten zachtjes pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn en de saus ietwat is ingedikt.

Giet de aardappels en pastinaken af en stamp ze tot een puree. Voeg eventueel nog wat van de room toe voor een extra smeuïge stamppot. Hak de waterkers grof en roer door de warme puree. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Serveer de stamppot met de kerrieballetjes en een flinke schep van de saus.

Pastinaakstamppot met gehaktballetjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.