Redactie
Redactie Diner 7 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Speltspaghetti met trostomaatjes & gebakken ricotta van Jamie Oliver

Dit heerlijke recept voor speltspaghetti met trostomaatjes & gebakken ricotta komt uit Jamie Oliver’s nieuwe boek “Jamie’s super food voor elke dag”. Uitgegeven door Kosmos Uitgevers en te koop voor € 29,99.

Speltspaghetti met trostomaatjes & gebakken ricotta van Jamie Oliver
Jamie Oliver Enterprises Limited (2015 Jamie’s super food), fotograaf: Jamie Oliver

Zo maak je de spaghetti met trostomaatjes & gebakken ricotta

Verwarm de oven voor tot 180 °C/gasovenstand 4.

Giet 3 eetlepels olie in een kleine kom. Houd het bosje tijm 3 seconden onder de hete kraan om de takjes zacht te maken, schud ze goed droog en ris de blaadjes bij de olie.

Pel de tenen knoflook, snijd ze in plakjes, snijd de rode peper in dunne ringetjes en doe ze in de kom. Rasp er de citroenschil boven, voeg een snufje zeezout en zwarte peper toe, en roer alles goed door elkaar.

Leg de trostomaatjes in een braadslede van 30 x 40 cm. Bestrijk de ricotta met de gekruide olie, leg hem in het midden van de braadslede en strijk de rest van de olie voorzichtig uit over de tomaatjes. Giet een scheutje water in de braadslede, zet hem 45 minuten in de hete oven en haal hem eruit.

Kook 10 minuten voor het einde van de oventijd de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan gezouten kokend water.

Schep de ricotta uit de braadslede, schud de tomaatjes los van de takjes en gooi die weg. Giet een halve mok van het pastawater in de braadslede en schud voorzichtig om de sticky aanbaksels van de bodem los te maken.

Giet de spaghetti af, hussel hem met een kneepje citroensap in de braadslede door elkaar, voeg naar smaak peper en zout toe en scheur er de ricotta over. Strooi er de rucola over, hussel de boel goed door elkaar en ga aan tafel. Mijn vrouw sprenkelt er altijd ook nog een scheutje balsamico over.

Meer zalige spaghetti’s? Hier vind je een overzicht van alle recepten

Romige citroenspaghetti

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.