Redactie
Redactie Koekjes 30 nov 2013
Leestijd: 1 minuut

Makkelijk recept voor homemade speculaasbrokken

Een heel snel & makkelijk najaarsrecept van blogger MadebyEllen: speculaasbrokken!

Made By Ellen

Zo maak je de speculaasbrokken

Verwarm je oven voor op 160 graden. Kluts het ei en schenk de helft hiervan in een grote kom. Doe, op de amandelen na, alle ingrediënten erbij. Meng alles met de hand door elkaar en kneed tot er een samenhangend deeg ontstaat. Maak er een bal van.

Strooi wat bloem op je werkplank en rol de bal deeg uit tot ongeveer 0,5 centimeter dikte. Snijd de plak deeg in ongeveer twaalf stukken en leg deze op een ingevette- of met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bestrijk de stukken met het overgebleven geklutste ei en leg de amandelen erop. Druk deze voorzichtig een klein beetje aan. Zet de plaat voor 20 à 25 minuten in de oven. Laat de speculaasbrokken daarna afkoelen om hard te worden.

De bakduur hangt af van de grootte en dikte van de speculaasbrokken. Het is daarom handig om in eerste instantie 20 minuten aan te houden en even te kijken. Houd daarbij vooral de onderkant van de speculaasbrokken in de gaten. Deze verkleurt sneller dan de bovenkant. Soms lijkt het hierdoor alsof de koekjes nog niet klaar zijn maar dan is de onderkant al donker aan het worden.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.