Culy Homemade: tabouleh van geroosterde granen en bloemkool

Culy 22 sep 2016 Vegetarisch

Vorige week mochten we met Donna Hay herself lunchen ter ere van de lancering van haar nieuwe boek. Een feestje! Tijdens deze lunch proefden we één van haar succesrecepten, en die maakten we direct thuis na.

In haar nieuwe boek, Life in balance, vind je in het hoofdstuk Goede Granen een goddelijke tabouleh van geroosterde granen en bloemkool.

Die smaakte ons zo goed, dat we ‘m direct wilden maken. Wel gaven we een kleine twist aan het recept. Donna serveert de tabouleh trouwens met verse ricotta; een lekkere tip!

Het recept

Kook de bulghur en/of boekweit gaar. Dit duurt meestal ongeveer 10 minuten, maar check de verpakking voor de zekerheid. Laat een beetje afkoelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Meng de gaar gekookte granen met de bloemkoolroosjes, kikkererwten, olijfolie en de kruiden (behalve de peterselie) en breng op smaak met zout en peper. Schep het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.

Zet de bakplaat zeker 35 tot 40 minuten in de oven op 180 graden. Donna Hay gaat uit van 25 tot 30 minuten, maar bij ons bleek dit veel te kort. Houd je eigen oven goed in de gaten; het mengsel mag namelijk echt wel lekker goudbruin kleuren. Dit geeft juist de smaak!

Zodra alles knapperig en goudbruin is, haal je de bakplaat uit de oven en meng je de geroosterde granen met de fijngesneden peterselie, pistachenoten, dukkah, rozijnen en citroensap. Breng op smaak met extra zout en peper en besprenkel eventueel met wat extra olijfolie.

tabouleh-van-geroosterde-granen-en-bloemkool0004tabouleh-van-geroosterde-granen-en-bloemkool

Voor 4 personen:

  • 450 gram bloemkool, in kleine roosjes
  • 160 gram grove bulghur, of boekweit, of een mix van de twee
  • 200 gram kikkererwten
  • Flink wat extra vergine olijfolie
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1/2 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel harissa
  • Flinke bos verse peterselie, fijngesneden
  • 4 eetlepels dukkah
  • 70 gram gepelde pistachenoten
  • 50 gram rozijnen
  • 2 eetlepels citroensap
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: tabouleh van geroosterde granen en bloemkool
Sluiten