Zelfgemaakte soepstengels van Rutger

Culy 1 feb 2017 Recepten

In Italië heten ze grissini, in Engeland bread sticks en in Nederland kennen we ze als soepstengels of broodstengels. Rutger van de bakblog RutgerBakt.nl serveert ze graag bij een borrelplank of natuurlijk bij een kop soep.

Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed er een soepel brooddeeg van. Kneed het zeker 10 minuten door. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verdeel het deeg in kleine stukjes en rol deze op een bebloemd werkblad uit tot stengels van zo’n 20-25 centimeter lang en 1 centimeter dik. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met water en bestrooi ze met een topping naar keuze. Dek de bakplaat af met plasticfolie en laat de bread sticks nog 30 tot 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de soepstengels in 13 tot 18 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze afkoelen op een rooster.

Tip: je kunt niet alleen met de topping, maar ook met het deeg zelf variëren. Kneed bijvoorbeeld eens wat kruiden of stukjes olijf door het brooddeeg.

soepstengels

Check gauw RutgerBakt.nl voor meer heerlijke recepten!

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 300 ml water, lauwwarm
  • 50 ml olijfolie
  • 10 gram zout

Verder nodig:

  • Bloem, voor het werkblad
  • Sesamzaad
  • Maanzaad
  • Grof zout
Reageer op artikel:
Zelfgemaakte soepstengels van Rutger
Sluiten