Diner 24 jan 2014 Culy

Snelle zwarte-bonensoep

Deze zwarte bonensoep Mexican style maak je supersnel. Met dank aan deze blog voor het idee. Lekker!

In een grote soeppan bak je de uien in de olijfolie tot ze zacht zijn. Roer de chilipoeder, knoflookpoeder, komijn, zout en peper er doorheen. Roer de zwarte bonen en tomaten erbij. Breng aan de kook en laat twee minuten doorkoken.

Haal een kopje van het mengsel eruit en pureer dit in een keukenmachine of blender. Voeg deze puree terug bij de soep. Voeg de mais toe en breng opnieuw aan de kook.

Roer goed, zet de deksel op de pan en laat op zacht vuur sudderen. Wil je de soep wat dunner, voeg dan wat kokend water toe en roer goed door.

Serveer eventueel met wat geraspte kaas en/of een lepel Griekse yoghurt.

  • 2 middelgrote uien, in blokjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 2 blikken zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 250 gram mais
Reageer op artikel:
Snelle zwarte-bonensoep
Sluiten