Culy Homemade: boekweit wraps met mango & cashewnoten

Culy 24 sep 2014 Diner

Deze boekweit wraps zijn lekker gezond, super voedzaam én goedgevuld met zowel zoete als hartige ingrediënten, zoals mango en cashewnoten.

Meng het boekweitmeel, de melk, het ei, bakpoeder en zout in een kom of hoge maatbeker met een garde tot een mooi dik beslag.

Verhit een (pannen)koekenpan met wat kokosolie of boter. Giet het beslag in de pan en houd de pan aan alle kanten schuin, zodat het beslag zich helemaal over de bodem van de pan verspreidt.

Bak deze ‘pannenkoek’ ongeveer 3 minuten aan beide kanten, totdat deze mooi gaar en goudbruin is. Haal voorzichtig uit de pan met een grote spatel.

Doe de cashewnoten in dezelfde hete pan en bak samen met een eetlepel honing een paar minuutjes, totdat de cashewnoten een beetje goudbruin kleuren en de honing karamelliseert. Pas op: laat het geheel niet verbranden!

Vul de boekweit wrap met sla, blokjes mango en de gekaramelliseerde cashewnoten. Wil je het geheel wat pittiger, voeg dan wat rode peper of sambal toe.

boekweit wraps

Voor 1 grote wrap:

  • 60 gram boekweitmeel
  • 100 ml melk (koeienmelk, maar amandelmelk kan ook!)
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout
  • Kokosolie of boter om in te bakken
  • (pannen)koekenpan

Voor de vulling:

  • 60 gram mango, in blokjes
  • Veldsla of andere neutrale slasoort
  • Handjevol cashewnoten
  • 1 eetlepel honing
  • Optioneel: rode peper of sambal
Reageer op artikel:
Culy Homemade: boekweit wraps met mango & cashewnoten
Sluiten