Mexicaanse salsa verde van tomatillo’s
Mexicaanse salsaās zijn er in vele soorten en kleuren. Maar Mexicaanse salsa verde vinden wij toch wel de Ć”llerlekkerste. Deze variant wordt traditiegetrouw gemaakt met tomatilloās: een groene, tomaat-achtige vrucht die qua smaak een kruising is tussen een tomaat en physalis/Kaapse kruisbes (niet geheel toevallig ook familieā¦)
Even over tomatilloāsā¦
Wij slaan onze tomatilloās altijd in bij Tjinās Toko in Amsterdam.Ā Kun je geen tomatilloās vinden? Dan kun je ze eventueel vervangen door groene tomaten (vraag ernaar bij je groenteboer). Deze onrijpe tomaten hebben dezelfde textuur als tomatilloās, maar zijn een tikje zuurder. Proef dus goed voordat je het limoensap toevoegt, wellicht heb je daar wat minder van nodig voor je salsa verde.
En je kunt natuurlijk ook altijd rode tomaten gebruiken. Officieel is het dan geen salsa verde meer (verde is Spaans voor groen), maar lekker is āie nog steeds.
Lees ook: Alles over tomatilloās (en wat je ermee kunt doen)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2019%2F05%2F0_Mexicaanse-salsa-verde-van-tomatillos.jpg)
Zo maak je Mexicaanse salsa verde van tomatilloās
Zet de grillstand van je oven aan.
Leg de tomatilloās samen met de ui, knoflook en jalapeƱoās op een bakplaat en zet ze ongeveer 5 minuten onder de grill, tot ze geblakerd zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen. Doe ze samen met de koriander en het zout in een keukenmachine en draai tot een salsa.
Ben je niet zo van de spicy? Verwijder dan eerst de zaadlijsten van de jalapeƱoās.
De salsa verde is heerlijk met tortillachips of als saus op tacoās, enchiladas, nachoās en praktisch met Ć”lles⦠(zo lekker dit!).
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FNancy-van-Batenburg1692-kopie.jpg)