Culy
Culy Diner 20-09-2015

Salade met zoete aardappel, avocado, geitenkaas, bacon & noten

Een heerlijk recept van Culy-lezer Anne (blogger van Chez Anne Susan): een salade van zoete aardappel, doperwtjes, avocado, geitenkaas, bacon en gekaramelliseerde noten.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappels in blokjes en verdeel in een ovenschaal of op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, zeezout en tijm en bak in het midden van de oven in zo’n 30 minuten gaar.

Kook ondertussen de doperwtjes kort, zodat ze nog een bite houden. Was de rucola en verdeel over twee borden. Snijd de komkommer en avocado in stukjes en leg op de rucola.

Bak de bacon of ontbijtspek in een koekenpan en besprenkel net voor het einde met de maple syrup. Haal uit de pan en bak vervolgens de noten kort in dezelfde pan. Zet opzij.

Meng voor de dressing de honing met het sap en de rasp van een halve citroen, de olijfolie en wat peper en zeezout. Verdeel de zoete aardappel, de geitenkaas, kiemen, bacon en noten over de salade. Schenk de dressing erover. Serveer met lekker brood met roomboter en zeezout.

salade met zoete aardappel

Pssst…! Wist jij dat zoete aardappels stiekem superfoods zijn? 

Je leest er alles over in ons uitgebreide artikel.

Zoete aardappel friet stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Salade met zoete aardappel, avocado, geitenkaas, bacon & noten
Sluiten