Rozenwafel met rood fruit, ahornsiroop en crème fraîche uit Simply Good
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2Frozenwafel_recept_left_side.png)
“Make life tasty!” Dat is het motto van Virginie en Niven van Bronckhorst-Kunz, eigenaren van restaurant Triptyque* én auteurs van het kookboek Simply Good: koken voor elke gelegenheid. En eerlijk? Dat verbaast ons niks. Deze rozenwafel is daar namelijk het perfecte bewijs van. Want zeg nou zelf: een zoete, fruitige en vooral unieke wafel klinkt toch veel verleidelijker dan een standaard exemplaar met een beetje poedersuiker?
Koken met een culinaire touch
In ‘Simply Good‘ laten Virginie en Niven van Bronckhorst-Kunz zien dat goed eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. Met hun achtergrond in de fine dining – Triptyque* draagt niet voor niets een (groene én rode) Michelinster – weten ze precies hoe je een doordeweekse maaltijd next level maakt. Zo ook deze rozenwafel: een speelse twist op een klassieker, met net die extra touch. Precies zoals je van dit culinaire duo mag verwachten!
Rozenwafel zelf maken:
- Doe de ingrediënten voor de wafels in een kom en meng goed door met een garde tot een glad beslag.
- Laat 30 minuten afgedekt met vershoudfolie rijzen.
- Schep hierna het beslag in het wafelijzer en bak 2 wafels per persoon.
- Maak het fruit schoon en verdeel daarna over de borden met wafels.
- Doe op elke wafel een eetlepel crème fraîche.
- Besprenkel met ahornsiroop en bestrooi met poedersuiker.
Simply good: koken voor elke gelegenheid
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F03%2FSimplyGood_NivenVirginie-Kunz-COVER-04.jpg)
Ben je nu net zoals ons, ontzettend nieuwsgierig geworden naar de rest van deze recepten op sterrenniveau? Of wil je een leuk cadeautje geven? Don’t worry: het boek is nu te koop in verschillende (online) boekhandels.
Nog meer verrassende kookboeken
- De beste kookboeken van 2024 (volgens de Culy-redactie)
- Zo benut je die airfryer pas op een goede manier: Jamie Oliver maakt vis in de airfryer
- Deze toffe kookboeken zijn vegan – maar vooral erg lekker!