Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 jul 2025
Leestijd: 2 minuten

Romige witte bonen in gazpacho-achtige groene saus (verkoelend bij warm weer!)

Deze romige witte bonen in gazpacho-achtige groene saus zijn je nieuwe favoriete gerecht. Heerlijk met een paar sneetjes geroosterd zuurdesembrood, een fris drankje en zwoel zomerweer.

Door een dikkere groene gazpacho te maken ontstaat een heerlijke groene saus voor bij je bonen. Dat maakt ze superromig, wat op zijn beurt heerlijk is met de knapperige toppings.

Wat de bonen betreft: de zelf geweekte zijn natuurlijk het lekkerst, maar voor het gemak hebben we hier een blik opengetrokken. Voel je uiteraard vrij om wél een nachtje van tevoren wat peulvruchten in de week te leggen.

We love bonen! Alles over bonen en andere peulvruchten

Romige witte bonen in groene saus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Romige witte bonen in gazpacho-achtige groene saus

  1. Snijd de komkommer in grove stukken (bewaar een beetje voor de topping) en doe in een blender samen met de avocado, knoflook, limoensap, olijfolie, yoghurt, de helft van het groen van de lente-ui, de kruiden en wat zout en peper. Blend tot een romige groene saus.
  2. Proef en breng op smaak met extra zout en peper (indien nodig) en wat druppels wittewijnazijn. Zet koel tot moment van serveren.
  3. Spoel de bonen af en schep ze deels door de saus. Verdeel dit over borden en strooi er de andere helft bonen op.
  4. Maak af met de resterende komkommer (in hapklare stukjes), de resterende lente-ui (in sliertjes), de sliertjes rode ui, de radijs, de verse kruiden en een paar druppen chili-olie.
Romige witte bonen in groene saus
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten met bonen?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.