Romige witte bonen in gazpacho-achtige groene saus (verkoelend bij warm weer!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F06%2FRomige-bonen-gazpacho-2.jpg)
Deze romige witte bonen in gazpacho-achtige groene saus zijn je nieuwe favoriete gerecht. Heerlijk met een paar sneetjes geroosterd zuurdesembrood, een fris drankje en zwoel zomerweer.
Door een dikkere groene gazpacho te maken ontstaat een heerlijke groene saus voor bij je bonen. Dat maakt ze superromig, wat op zijn beurt heerlijk is met de knapperige toppings.
Wat de bonen betreft: de zelf geweekte zijn natuurlijk het lekkerst, maar voor het gemak hebben we hier een blik opengetrokken. Voel je uiteraard vrij om wél een nachtje van tevoren wat peulvruchten in de week te leggen.
Romige witte bonen in gazpacho-achtige groene saus
- Snijd de komkommer in grove stukken (bewaar een beetje voor de topping) en doe in een blender samen met de avocado, knoflook, limoensap, olijfolie, yoghurt, de helft van het groen van de lente-ui, de kruiden en wat zout en peper. Blend tot een romige groene saus.
- Proef en breng op smaak met extra zout en peper (indien nodig) en wat druppels wittewijnazijn. Zet koel tot moment van serveren.
- Spoel de bonen af en schep ze deels door de saus. Verdeel dit over borden en strooi er de andere helft bonen op.
- Maak af met de resterende komkommer (in hapklare stukjes), de resterende lente-ui (in sliertjes), de sliertjes rode ui, de radijs, de verse kruiden en een paar druppen chili-olie.
Meer recepten met bonen?
- Deze gemarineerde witte bonen zijn ideaal voor op de borrelplank
- Frisse tuinbonensalade met burrata (een zomerse salade)
- Wittebonencrème met gepofte paprika en amandelen (spectaculaire dip)