Redactie
Redactie Recepten 3 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Luchtige ricotta pancakes met sinaasappel en maanzaad

Zo Zondag is hét boek voor alle zondagen. Vol fijne recepten; van een anti-kater ontbijt tot een bord op schoot diner. Wij mogen een lekker recept uit dit boek delen: luchtige, dikke ricotta pancakes met sinaasappel en maanzaad.

Verwarm de oven voor op 100 graden. Klop in een schone kom met een mixer de eiwitten luchtig en stijf. Zet even opzij.

Klop in een andere kom de ricotta met de melk en de eidooiers los. Voeg sinaasappelrasp, sinaasappelsap, maple syrup en een snuf zout toe en meng goed. Voeg vervolgens bloem, bakpoeder en maanzaad toe en meng tot een glad en behoorlijk dik beslag. Schep er het eiwit luchtig door.

Verhit wat ghee of olie in een ruime koekenpan en schep telkens 3-4 hoopjes beslag in de pan. Bak de pancakes op matig vuur 2-3 minuten tot de onderkant goudbruin is.

Keer ze met een spatel en bak de andere kant ook goudbruin. Houd de pancakes warm in de oven terwijl je de andere pancakes bakt. Serveer met maple syrup en lekker veel vers fruit.

Tip: echt relaxed is het pas als je de pancakes een dag of langer van tevoren maakt en in de koelkast bewaart of zelfs invriest. Je kunt ze zo vanuit de koelkast of vriezer in de broodrooster opwarmen.

Zo Zondag ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 24,95.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.