Rijk gevulde tomatensoep

Culy 9 sep 2014 Diner

Nu het steeds kouder wordt is deze rijk gevulde tomatensoep het ideale maaltje om op de bank te verorberen. Van de blog Health Beauty Mind

Snijd alle groente in grove stukken, behalve de uien, prei en één paprika. Die snijd je in fijnere stukken. Bak de courgette, tomaten en één van de paprika’s totdat ze een beetje zacht zijn en voeg dan de spinazie toe. Laat twee minuutjes door bakken en voeg samen met een halve liter water toe aan de blender.

Blend het geheel net zo grof als jij de soep wil hebben en giet terug in de pan. Bak vervolgens de andere paprika, prei en ui in een ander pannetje en voeg deze toe aan de soep. Breng op smaak met de ketjap en voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

Maak voor de room de blender schoon en doe hierin de noten, het water en eventueel de spinazie. Blend tot een romig geheel en serveer in een apart bakje bij de soep.

tomatensoep11_MG_3402 (1)

Voor 2 liter soep:

Voor de soep:

  • 2 grote uien of drie kleintjes
  • 2 grote rode paprika’s (mogen ook puntpaprika’s zijn)
  • 5-6 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 60 gram verse spinazie
  • 4 eetlepels ketjap
  • Halve liter water

Voor de vegan spinazieroom:

  • 140 gram cashewnoten
  • 200 ml water
  • Optioneel: 25 gram verse spinazie

 

Reageer op artikel:
Rijk gevulde tomatensoep
Sluiten