Ribeye met huisgemaakte frietjes en paprika

Culy 29 sep 2015 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: ribeye met huisgemaakte frietjes en paprika.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Breng een pan met water en zout aan de kook. Laat de ribeye op kamertemperatuur komen.

Was de aardappelen en snijd er frieten van. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in stukken. Snipper een ui en hak de knoflook fijn. Kook de frieten ongeveer vijf minuten voor. Giet af en laat vijf minuten afkoelen.

Verdeel de paprika, ui en knoflook over één helft van een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met vier eetlepels olijfolie. Verdeel de frietjes over de tweede helft van de bakplaat en besprenkel met drie eetlepels olijfolie, zout en peper. Bak ongeveer een half uur in de oven.

Verhit twee eetlepels olijfolie en 20 gram roomboter in een koekenpan. Bestrooi het vlees met peper en zout. Bak de ribeyes afhankelijk van de dikte drie minuten (rood) of vier minuten (medium). Laat het vlees vóór het serveren even vijf minuten rusten in aluminiumfolie.

Verdeel de frietjes, de groenten en de ribeyes over de borden. Serveer eventueel met kruidenboter.

koken met aanbiedingen Ribeye met huisgemaakte frites en paprika

Voor 4 personen:

  • 250 gram ribeye (of meer naar smaak)
  • 500 gram aardappels
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Roomboter
  • Optioneel: kruidenboter
Reageer op artikel:
Ribeye met huisgemaakte frietjes en paprika
Sluiten