Kastanjetaart met chocolade

Allemaal prachtig, die fancy kookboeken, maar soms verlangen we gewoon terug naar de zelfgemaakte gerechten van onze moeder. Het boek Huisgemaakt van Angela Prins is daar perfect voor: vol eenvoudige en lekkere recepten voor liefhebbers van lekker eten. Wij mogen een van de recepten met jullie delen: kastanjetaart met chocolade.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakvorm in met boter en leg een rondje bakpapier op de bodem.

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, vetvrije kom en mix ze tot een witte stijve massa. Mix de eidooiers met de suikers en een snufje zout. Voeg het kastanjemeel er eetlepel voor eetlepel door. Spatel eerst de helft van het geklopte eiwit er goed door. De andere helft spatel je er luchtig door.

Schep het taartbeslag in de vorm. Bak de taart in 40 minuten bruin op 160 graden. Hij is dan mooi gerezen. Haal de taart direct uit de oven en uit de vorm. Laat de taart afkoelen en snijd hem dan in 2 dikke plakken.

Maak het chocoladeglazuur: breng in een pannetje een scheutje water aan de kook en los de suiker erin op. Doe er dan de chocolade en de boter bij. Roer het tot een glanzende dikke chocoladesaus. Schep een derde van de chocolade op een plak taart. Zet de plak 10 minuten in de koelkast om op te stijven.

Klop de slagroom met de suiker tot een schepbare room. Schep dan de slagroom bovenop de koude chocolade. Leg de tweede plak taart op de eerste. Verdeel de rest van de chocolade erover en neem ook de randen mee.

Huisgemaakt is nu in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 19,95.

13-09-15 Groningen. Nederland. Fotografie Huisgemaakt.
Fotograaf: Karel Zwaneveld

Voor het beslag:

  • 6 eieren
  • 6 eetlepels basterdsuiker
  • 1 theelepel vanillesuiker
  • 6 eetlepels kastanjemeel
  • Snufje zout

Voor het chocoladeglazuur:

  • 100 gram chocolade
  • 4 eetlepels suiker
  • 40 gram boter
  • Scheutje water
  • Voor de tussenlaag
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
Reageer op artikel:
Kastanjetaart met chocolade
Sluiten