Redactie
Redactie Dessertrecepten 3 okt 2013
Leestijd: 2 minuten

Recept voor yummy ijsmacarons

Na jaren van oefenen kan inmiddels zo’n beetje iedere thuispatissier een degelijke macaron bakken, en dus is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Wat dan precies? IJsmacarons! 

Een tijdje geleden schreven we over een nieuwe trend die we spotten in L.A., namelijk enorme ijsmacarons. Later proefden we er zelf eentje bij de Amsterdamse IJsboutique en we waren meteen verkocht: die moeten we zelf maken!

Met een beetje common sense en het beste macaronrecept dat we konden vinden gingen we aan de slag en wat blijkt: het is helemaal zo moeilijk nog niet! Het belangrijkst is dat de macarons goed lukken, en als je dat al geruime tijd onder de knie hebt zeggen we, draai je eigen ijs!

Bak volgens dit stap-voor-stap recept (of je eigen favoriet) de mooiste en vooral lekkerste macarons. Denk van tevoren goed na over verschillende smaken, kleuren maar ook vormen en zorg dat ze helemaal afgekoeld zijn.

Maak ondertussen, of liever een dag van tevoren, het ijs. Zorg dat de kleuren en smaken goed bij elkaar passen en laat het stevig worden in een laag van ongeveer één à twee centimeter.

Leg wanneer ze volledig zijn afgekoeld de macarons op het ijs en snijd er stukjes van die even groot zijn. Leg vervolgens het ijs op een macaron, top met een tweede en voilà: je hebt zelfgemaakte ijsmacarons!

Bewaar ze in plasticfolie ingepakt in de vriezer.

Bron: Robyn Lee

Tips: 

– Denk goed na over smaken, kleuren en vormen en experimenteer hier eventueel van te voren mee. Kijk eventueel op Pinterest voor meer informatie, of bezoek de sites van bekende patissiers als Pierre Hermé en Francois Payard.

– Begin met het maken van het ijs en doe dat desnoods een dag (of langer) van tevoren.

– Laat het ijs hard worden in een niet al te dikke laag, zodat je er alleen nog maar vormpjes van hoeft te maken en ze niet te grof zijn voor de macarons. Onthoud wel: hoe groter de macaron, hoe dikker de laag ijs mag zijn, maar zorg ervoor dat het ijs nooit breder is dan de macaron zelf.

– Maak je macarons op tijd, maar niet te lang van tevoren. Ze moeten nog wel vers zijn.

– Zelf geen ster in het draaien van ijs? Ga dan naar de beste ijssalon bij jou in de buurt, en baseer hier de smaak voor je macarons op.

– Tot slot: wil je het helemaal makkelijk maken? Vraag dan bij een patisserie om ‘lege macarons’ en haal bij een ijssalon je favoriete ijs. Combineer de twee en je hebt in een handomdraai ijsmacarons.

Een meester aan het werk zien en tegelijkertijd geïnspireerd worden? Kijk dan onderstaande video waarin Francois Payard mango-koks ijsmacarons maakt. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.