Redactie
Redactie Inspiratie 14 aug 2013
Leestijd: 2 minuten

De laatste ijskoude foodtrends uit L.A.: volgend jaar in Nederland?

Wat in Amerika hip is qua snacks, wordt vaak later in Nederland ook een trend. Kijk maar naar cupcakes, cronuts en frozen yoghurt. Daarom is het leuk om te kijken naar wat er op dit moment speelt in the USA; welk van de volgende ijskoude snacks kunnen wij volgende zomer in ons kikkerlandje verwachten?

Met dank aan SeriousEats.com.

Bijzondere sundae’s

De biologische ijssalon Sweet Rose Creamery (225 26th St) maakt sundae’s (a $7.50) in bijzondere smaken: karnemelk-ijs met geroosterde abrikozen, of salted caramel met pecannoten en slagroom. Oh. Het fijne is dat je ‘m zelf kan customizen, net als bij frozen yoghurt.

Geschaafd roomijs

Schaafijs kenden we al in Nederland, maar geschaafd roomijs is weer eens wat anders. Dat doen ze bij Blockhead Shavery (11311 Mississippi Ave): hun Snow Cream is niet goedkoop (tussen $3.75 en $8), maar dan krijg je wel combi’s als custard van gecondenseerde melk met verse mango en kokos. Elke dag staan hier enorme rijen voor de deur – dat zegt genoeg.

Pazzogato

Bij het Italiaanse Pazzo Gelato (3827 W Sunset Blvd) drink (of eet?) je de populaire ‘Pazzogato’; een loeisterke espresso met twee bolletjes roomijs.

Bron: Flickr

Latijns-Amerikaanse ijsjes

Bij Mateo (4929 Sepulveda Blvd) koop je voor $1.75 een paleta; een Latijns-Amerikaans fruitijsje op een stokje. De populaire smaak hier is verse guave, maar ook het chili-mango-ijsje of het dulce de leche ijs is ook niet mis.

Perzische smaken

Dit is iets bijzonders. Bij Mashti Malone (1525 N. La Brea Ave.) maken ze roomijs in Oosterse smaken: kruidensorbet met basilicumzaadjes, of oranjebloesemijs met pistachenootjes. De Perzische geuren komen je al tegemoet bij binnenkomst. Delightful!

Geitenmelk-ijs

Bij Bulgarini Gelato Cafe (8686 W Washington Blvd) wordt er ijs gemaakt van geitenmelk. Je betaalt flink, tegen de $7, maar dan krijg je ook een intens zoet ijsje met verse melk en veel fruit. Voor fijnproevers is er ook zabaglione met marsala.

Macaron ijsjes

Bij Milk (7290 Beverly Blvd) koop je voor $5 een bol ijs tussen een megamacaron. Er staan flinke wachtrijen voor, maar dan heb je ook wat: salted caramel-ijs of Thais roomijs tussen een felgekleurd amandelkoekje.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.