Culy Homemade: killer lasagne met worst & gegrilde groenten

Monique van Loon 23 mei 2013 Diner

Een goddelijke lasagne die werkelijk iedereen lekker vindt, met worst & gegrilde groenten.

Begin met het grillen van de aubergine, courgette en venkel, allen in plakjes gesneden. Voorgrillen (in een grillpan of in de oven) duurt even, maar geeft een superlekker resultaat.

Bak de Italiaanse ham uit tot warm en knapperig en laat uitlekken op wat keukenpapier.

Knip de worstjes open en haal het worstvlees uit het velletje. Het velletje kunt je weggooien. Bak het worstvlees rul in een droge koekenpan; het moet gaar zijn, maar niet superbruin. Vega’s kunnen de worst uiteraard weglaten en zo een lekkere groentenlasagne maken.

Maak de tomatensaus en de béchamelsaus klaar of zet klaar, indien je ze kant-en-klaar gekocht hebt. Wij prefereren het eerste, maar it’s up to you!

Neem een ovenschaal en maak laagjes van tomatensaus, lasagnevellen, gebakken ham, gegrilde groenten, worstvlees, béchamelsaus, mozzarella, geraspte kaas, enzovoorts. Sluit af met geraspte kaas.

40-45 minuten op 175 graden in de oven. Enjoy!

culy.nl-2

Voor 4 personen:

  • pak lasagnevellen (gedroogd of vers)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 venkelknol, zonder het groen
  • 4 medium-grote kalfsworstjes of mediterrane worstjes
  • geraspte kaas, naar smaak
  • 2 bollen mozzarella
  • 10 plakjes Italiaanse ham (niet gedroogd)
  • Béchamelsaus (zelf maken of kopen)
  • Tomatensaus (liefst zelf maken)
  • Kruiden naar smaak
Reageer op artikel:
Culy Homemade: killer lasagne met worst & gegrilde groenten
Sluiten