Redactie
Redactie Diner 26 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: spaghetti met garnalen & groene asperges uit de oven

Een heerlijk gerechtje voor een zonnige dag: spaghetti met rode peper, spinazie en garnalen met groene asperges uit de oven.

Leg de asperges (eventueel de kontjes eraf hakken) op wat bakpapier op een bakplaat of ovenschaal. Snijd een halve citroen in plakjes en leg op de asperges. Knijp de rest van de citroen uit en vang op in een bakje. Doe de helft van het citroensap in het bakje over de asperges heen. Verspreid takjes tijm en/of rozemarijn erover en besprenkel met goede olijfolie. Kruid af met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven van 200 graden, ongeveer tien minuutjes, maar houd ze in de gaten dat ze niet té donker en gaar worden.

Kook de spaghetti al dente. Bak de knoflook in een wok in wat olie. Snijd het pepertje fijn en halveer de tomaatjes en voeg toe aan de knoflook. Even doorbakken, en dan de garnalen toevoegen. Bak 5 minuutjes op medium-hoog vuur totdat de tomaatjes zacht zijn en platgedrukt kunnen worden. Voeg de spinazie de laatste minuut toe en roerbak even door. Voeg het laatste beetje citroensap (uit de eerste stap) toe aan de pasta.

Giet de pasta af en voeg toe aan de wok. Schep goed door en serveer met wat verse basilicumblaadjes. Haal de asperges uit de oven en serveer op het bakpapier op een mooie schaal. Enjoy!

Photo 24-04-13 19 38 29-2Photo 24-04-13 20 42 50

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.