Redactie
Redactie Diner 2 dec 2013
Leestijd: 1 minuut

Recept voor John F. Kennedy’s favoriete soep uit 1961

In maart 1961 kreeg president John F. Kennedy een brief: een jong meisje, genaamd Lynn Jennings, wilde zo graag weten wat het lievelingseten van de president was. Kennedy schreef terug.

En wat bleek? Zijn favoriete gerecht was een vissoep: New England Fish Chowder. Hij stuurde het meisje zelfs een kopie van het recept mee. Moeilijk is het niet, lekker wel. Wij vertaalden het recept voor jullie. Wie gaat ‘m een keer maken?

Bron: Wikimedia

Kook de schelvis in een halve liter water, op een laag vuurtje, ongeveer 15 minuten. Giet dan af en bewaar het vocht (dit is nu een lekkere visbouillon). Verwijder de graatjes uit de vis.

Bak de spekblokjes in een grote kookpan tot ze knapperig zijn en zet opzij. Bak de gesnipperde uitjes in het vet van de spek in de kookpan, tot ze goudbruin zijn. Voeg aan de uien in de pan de vis, aardappelen, selderij, het laurierblaadje en zout en peper toe.

Voeg de visbouillon van de eerste stap toe en genoeg extra kokend water totdat de gehele inhoud van de pan op 750 ml komt. Laat 30 minuten koken op het vuur. Voeg melk en boter toe en laat nog 5 minuten doorsudderen. Serveer de vissoep met de krokant uitgebakken spekblokjes.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.