Zo maak je een zalmtimbaal

Culy 20 feb 2015 Diner

In deze editie van Fishy Friday maakt Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, een prachtige zalmtimbaal. Een heel goed gerecht om te serveren tijdens een diner bij je thuis.

Snijd de zalm in blokjes van een halve centimeter. Neem de mengkom en meng daarin de sjalot, de dille, de bieslook (houd een klein beetje apart) en de bosui met de blokjes zalm. Voeg de crème fraîche en de mosterd toe. Knijp nu de citroen erboven uit en meng alles goed. Breng op smaak met peper en zout. Meng alles bij elkaar.

Neem een aantal plakken gerookte zalm en leg deze als een soort laag op je werkblad of op een snijplank. Leg een flinke eetlepel van je zalmtartaar op de gerookte zalm, en vouw de gerookte zalm als een soort pakketje om de tartaar heen.

Meng één theelepel dijonmosterd met één deel witte wijnazijn en 3 delen plantaardige olie, zout en peper, en de overgebleven bieslook. Meng wat gesneden kerstomaatjes door de vinaigrette.

Serveer de zalmtimbaal met plakjes avocado, de gedresseerde kerstomaatjes, een paar blaadjes sla en een snee geroosterd brood. Vergeet de vinaigrette niet!

zalmtimbaal

Voor 2 personen:

  • 180 gram verse zalm, zonder vel
  • 1 eetlepel sjalot, fijngesneden
  • 1 eetlepel dille, fijngesneden
  • 1 eetlepel bieslook, fijngehakt
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • 30 gram crème fraîche
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • Sla, gewassen
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 3 eetlepels plantaardige olie
  • 5 kerstomaatjes
  • 5 plakken gerookte zalm
  • 2 sneetjes brood
  • Zout & peper
Reageer op artikel:
Zo maak je een zalmtimbaal
Sluiten