Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: knolselderijstamppot met zalm en boerenkool

Hoe graag we ook internationale sprongen maken, een Hollands stamppotje op z’n tijd is gewoon lékker. En knik je nu instemmend, dan is deze knolselderijstamppot met warmgerookte zalm en mosterdsaus een toffe variant om aan je repertoire toe te voegen.

Warmgerookte zalm koop je in de supermarkt of op de markt. Het voordeel? De zalm is al gaar, dus naast opwarmen heb je er geen werk aan. Neem je meteen een kleine shortcut op deze knolselderijstamppot, die er gepresenteerd met serveerringen ook nog eens behoorlijk elegant uitziet.

Knolselderijstamppot met mosterdjus en warmgerookte zalm
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Knolselderijstamppot met zalm en boerenkool

  1. Vul een pan met de stukken aardappel, knolselderij en boerenkool en zet onder met water. Breng aan de kook en kook tot de aardappelen en knolselderij gaar zijn.
  2. Giet af, doe opnieuw in de pan en voeg 3 eetlepels boter en de melk (of room, als je dat verkiest) toe.
  3. Stamp tot een gladde stamppot en voeg een flinke snuf zout, peper en nootmuskaat toe. Roer nog een laatste keer goed.
  4. Doe de mosterd in een steelpannetje en verwarm op heel laag vuur. Voeg de koude boterdobbelsteentjes toe en roer met een garde tot een mooie saus. Zet apart.
  5. Verwarm tijdens de laatste stappen van de knolselderijstamppot de warmgerookte zalm in de magnetron (volg de instructies op de verpakking). Trek daarna uit elkaar met een vork tot hapklare stukjes.
  6. Serveer de knolselderijstamppot met serveerringen en leg er wat van de warmgerookte zalm bovenop. Lepel er wat van de boter-mosterdsaus op.
Knolselderijstamppot met mosterdjus en warmgerookte zalm
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer recepten voor stamppot?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.