Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: portobelloburger met wasabimayo en pickles

Het laatste wat we willen bij een vega burger is dat ‘ie het gevoel geeft dat er iets mist. Dat was dan ook ons streven bij deze portobelloburger: zó’n sappig exemplaar maken dat je dat vlees voor geen goud van de wereld mist.

Inspiratie voor de smaakmakers bij deze portobelloburger vonden we trouwens in de Aziatische hoek. Sojasaus om die portobello’s in te bakken en wasabi in de mayo bijvoorbeeld. En dan maken we er ook nog ‘ns wat snelle pickles bij, ook weer een knipoog naar Azië. En dat levert dus een ontzettend lekkere burger op, zo blijkt.

Portobelloburger met wasabimayo, pickles en uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Portobelloburger met wasabimayo en pickles

Begin met de snelle pickles. Doe daarvoor de plakjes komkommer samen met de sjalotringen en de radijsjes in een bakje en voeg er het zout en de suiker aan toe. Roer goed, plaats het deksel op het bakje en zet voor minstens tien minuten in de koelkast.

Maak daarna de wasabimayo door de mayonaise met de wasabi te roeren in een kommetje.

Halveer de hamburgerbroodjes met een scherp broodmes. Laat een klont boter schuimen in een pan op medium vuur en toast de hamburgerbroodjes goudbruin. Blijf bij de pan, dit kan snel gaan. Schep de broodjes uit de pan, maar haal de pan niet van het vuur.

Voeg nog een klont boter toe aan de pan en bak nu de portobello’s knapperig. Voeg er dan een scheutje sojasaus aan toe en laat nog een paar minuten op laag vuur pruttelen tot de portobello’s de sojasaus hebben opgenomen.

Tijd om de portobelloburgers op te bouwen! Lepel wat van de wasabimayo op de onderkant van je broodje en leg er de portobello op. Bedek die met een laag pickles, een beetje sushigember en met wat van de gefrituurde uitjes. Leg er de bovenste helft van het brood op. Serveer onmiddellijk, en vergeet dat biertje niet!

Portobelloburger met wasabimayo, pickles en uitjes
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer toffe burgers?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.