Redactie
Redactie Recepten 27 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Pompoenspaghetti met knoflook, boerenkool & ricotta

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: pompoenspaghetti met knoflook, boerenkool & ricotta. Let op: je hebt wel een spiralizer nodig voor dit recept. Je kunt dit recept heel makkelijk vegetarisch maken door de ham weg te laten.

Snijd de pompoen doormidden en verwijder de zaden met een lepel. Snijd de pompoen in lange stukken van maximaal 4 cm breed en haal deze stukken door de spirelli. Bewaar de overgebleven stukken pompen.

Breng een pan met 1 liter water aan de kook en kook de overgebleven pompoen in 8-10 minuten gaar.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de coburgerham in 3 minuten krokant. Haal de coburgerham uit de pan en bewaar de olie in de pan.

Pel en hak de knoflook fijn en voeg bij de olie van de coburgerham. Bak dit 1 minuut door en voeg de boerenkool toe. Bak de boerenkool in 4 minuten beetgaar en haal het uit de pan.

Pel de ui en snipper fijn. Verhit een scheutje olie in dezelfde pan en bak de ui in 1-2 minuten glazig. Voeg de pompoen-spaghetti toe en bak 5-6 minuten mee.

Giet de pompoenstukken af en pureer met de staafmixer fijn. Roer de ricotta door de pompoenpuree en breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de pompoen-ricottapuree over de borden serveer hierop de pompoen-spaghetti en de boerenkool. Garneer met de gebakken coburgerham en de Parmezaanse kaas.

pompoenspaghetti met ricotta

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.