Redactie
Redactie Recepten 28 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: krokante kippenbout met koriander-limoensaus

Een knapperige kippenbout met een heerlijk frisse Aziatische saus en een licht pepertje. Dit wil jij maken vanavond!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de koriander (vers en poeder), het zout en de boter in een keukenmachine en hak het zo fijn dat het op pesto lijkt. Dit kan ook met de staafmixer.

Smeer het mengsel over de kip en bak deze in een ovenschaal, 30 minuten op 200 graden. Verlaag na 30 minuten de temperatuur naar 175 graden en bak de kip nog eens 20 minuten. Als je denkt dat de koriander gaat verbranden, kun je de schaal afdekken met aluminiumfolie.

Wanneer je de temperatuur verlaagt, is het ook tijd om de rest van het gerecht te maken. Leg de rijstnoodles in een bak en giet er kokend water op. Dek de kom af met een bord en laat staan om te garen. Lees van tevoren wel even goed de verpakking van de noedels, sommige varianten moet je eerst in koud water weken.

Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine/staafmixer/vijzel en maal fijn tot een sausje. Was en snijd de paksoi en bak deze ongeveer 10 minuten tot het witte zacht genoeg is om te eten.

Haal de kip uit de oven. Giet de noodles af en verdeel deze over de borden. Leg de kip erop en besprenkel deze met de saus. Doe ook wat saus over je noodles en serveer met de paksoi.

kippenbout

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.