Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Pittige noedelsoep met Kipstuckjes (verrassend vegetarisch!)

Met het nieuwe kookboek Vleesch toont De Vegetarische Slager aan hoe veelzijdig en lekker hun plantaardige vleeschproducten zijn. De Kipstuckjes, vegetarische Gehacktballetjes en de nieuwe Ereburger worden verkocht in wel vijfenveertig landen en zelfs bekende chefs als Jonnie Boer, Pascal Jalhay, Erik van Loo en Niven Kunz zijn fan. Wij mogen alvast een recept met je delen voor pittige noedelsoep met Kipstuckjes.

Ambachtelijke slager, maar dan plantaardig

De missie van De Vegetarische Slager is om de grootste slager ter wereld te worden, maar dán met plantaardig vlees. Oprichter Jaap Korteweg weet als geen ander hoe lekker vlees is. Of in zijn woorden: “Ik vind vlees zo lekker dat ik het vegetarisch maakte”.

Het boek Vleesch – 100x een plantaardige ode aan vleesklassiekers – is dan ook een fantastische bijbel voor vleeseters die hun favoriete comfort food willen hacken met een plantaardig alternatief, zonder daarbij in te leveren op smaak.

Waarom De Vegetarische Slager misschien wel de grootste slager van de wereld wordt

Recepten uit Vleesch

Het boek bevat bijdragen van ondermeer Samuel Levie, Jonnie en Thérèse Boer, Niven Kunz, Nadia Zerouali, Erik van Loo en Pascal Jalhay. Daarnaast is het een verrassend veelzijdige mix aan recepten geworden: van feestrecepten tot aan doordeweecks, snacks en klassiekers als rendang of boeuf bourguignon. Of deze lekkere pittige noedelsoep met Kipstuckjes. Wij zijn fan!

Wees volledig onder de pannen met deze eenpansmaaltijdsoep met Kipstuckjes. Een perfecte soep om koelkastrestjes in op te maken. De soep is aan te passen naar elk seizoen, dus laat je inspiratie de vrije uitloop.

Kipstuckjes noedelsoep Vegetarische Slager
Bron: Vleesch

Pittige noedelsoep met Kipstuckjes

Pel en snipper de knoflook. Schil de gember en snijd in flinterdunne reepjes. Snijd de rode chilipeper in dunne ringen en verwijder de zaadjes. Snijd de lente-uien schuin in dunne ringen, houd wat groene ringetjes apart om de soep mee te garneren. Schil de wortel en snijd in fijne dunne reepjes. Snijd de tomaat in stukjes. Laat kleine groene blaadjes van de paksoi heel, snijd grotere in stukken en snijd de witte stelen in dunne boogjes.

Meng de Kipstuckjes met de kerrie. Verhit een scheutje olie in een wok op hoog vuur. Roerbak hierin de Kipstuckjes met de gember, peperringetjes, het grootste deel van de lente-ui en de wortelreepjes 3 minuten. Voeg de stukjes tomaat, de witte paksoistelen en 1 theelepel sambal toe. Roerbak nog 1 minuut.

Schenk de bouillon en 2 eetlepels ketjap erbij, breng aan de kook, voeg het groene paksoiblad toe en laat een paar minuten pruttelen.

Kook intussen de noedels gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af, spoel na met koud water en laat uitlekken.

Proef de soep en voeg eventueel nog ketjap en sambal toe. Verdeel de noedels over twee grote kommen. Verdeel de soep met Kipstuckjes erover. Scheur de koriander erboven in stukken, bestrooi met de apart gehouden lente-ui en bedruppel met wat sesamolie.

Vleesch – 100x een plantaardige ode aan vleesklassiekers (Nijgh & Van Ditmar) van De Vegetarische Slager is nu te koop voor € 25,- euro

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.