Redactie
Redactie Diner 2 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Pittige drumsticks met gepofte aardappel

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

Eén van de mooiste aardappelbereidingen is poffen. Doordat de aardappel is ingepakt, behoud je alle smaak. Pak je de aardappel in, samen met de groenten, dan is het een top garnituur.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Probeer zo groot mogelijke aardappels te bemachtigen. Snijd de bovenkant van de aardappels af. Vul de aardappels met paprika, doperwten, gehakte verse peterselie en geraspte kaas en bovenop 2 teentjes knoflook. Pak ze goed in met aluminiumfolie en plaats ze ongeveer 50 tot 70 minuten in de oven tot de aardappels goed gaar gepoft zijn. Verwijder eventueel (voor of na het aanbraden) het vel van de kippenpootjes, dat scheelt een heleboel calorieën en vet.

Braad in een braadpan de kippenpootjes in olijfolie rondom bruin. Blus daarna af met de bouillon en sojamelk. Voeg vervolgens de smaakmakers toe die tijdens het smoren hun smaak zullen afgeven aan je gerecht. De currypasta, sperziebonen, blokjes wortel, mosterdzaad en de laurierbladeren kun je tegelijkertijd toevoegen. Even doorroeren en het deksel mag gedurende 20 minuten op de pan. Laat de drumsticks op laag vuur gaar worden. Langer mag ook, dan gaat het vlees van het bot vallen wat erg lekker is! Het vocht kun je op het laatst nog even laten inkoken zodat je een ‘saus’ krijgt. Serveer er wat rucola sla bij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.