Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 12 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: romige pasta met kip (die ook nog eens een eenpans-pasta is)

Een gerecht, zowel romig als hartig, met sappige stukjes kip, aardse champignons en pasta in een zijdezachte saus. Dat is precies wat je krijgt met deze romige pasta met kip en champignons. Bovendien is het ook nog eens een eenpans-pasta. Da’s nog eens lekker!

Deze romige pasta met kip is een perfect voorbeeld van comfortfood op zijn best. Malse stukjes gemarineerde kip, de gebakken champignons en een romige saus van room en Parmezaanse kaas… Een prachtig recept dat rijk van smaak is, maar toch gemakkelijk te bereiden. Doen we ‘t voor!

Romige pasta met kip en champignon
Bron: Bron:

Zo maak je de romige pasta met kip in één pan

  1. Begin met het kruiden van de kip. Doe hiervoor de kipreepjes, kruiden en olijfolie in een mengkom. Meng goed. Laat de kip minimaal 2 uur marineren.
  2. Verhit een grote, diepe koekenpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. Doe daarna de sjalot en knoflook in de pan. Bak tot ze glazig zijn en doe daarna de kip erbij. Bak goudbruin, in ongeveer 8 minuten.
  3. Doe na 8 minuten de champignons erbij en bak ze samen tot de champignons zacht worden en aan de randen bruin beginnen te worden, ongeveer 10 minuten. Schep de champignons en de kip uit de pan, zodat deze niet te droog worden. Zet opzij.
  4. Voeg vervolgens de pasta toe aan de pan en roer ‘m 2 tot 3 minuten door tot alle pasta een glanzend laagje heeft en is bedekt met olie. Voeg een beetje zout en peper toe en daarna de wijn. Roer en wacht tot het vocht is verdampt.
  5. Schep de bouillon ongeveer met één grote soeplepel per keer in de koekenpan. Als die is verdampt, voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe. Houd het vuur op medium en roer regelmatig.
  6. Proef de pasta na 10 minuten even op gaarheid; hij moet al dente zijn. Voeg daarna de kip en de champignons weer toe en laat het pruttelen tot de kip gaar is, ongeveer 10 minuten. Voeg na 5 minuten de slagroom toe.
  7. Serveer de eenpans-pasta met Parmezaanse kaas, en garneer eventueel met peterselie.

Nog meer eenpansgerechten

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.