Redactie
Redactie Diner Bijgewerkt: 12 feb 2024
Leestijd: 1 minuut

Pasta met citroen, kip en basilicum

Deze simpele pasta met citroen, kip en basilicum is heerlijk voor een doordeweekse avond of een snel weekend diner. Geïnspireerd op een recept van Donna Hay.

simpele pasta met citroen en kip

Bron: Flickr

Zo maak je de simpele pasta met citroen

Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de verpakking. Laat uitlekken en doe terug in de warme pan.

Bak ondertussen de kip in een koekenpan met olijfolie, peper, knoflook en de gesnipperde ui.

Doe het citroensap, de olijfolie en Parmezaanse kaas in een kom en klop goed door elkaar.

Voeg deze vinaigrette toe aan de pasta en dresseer met de kip, basilicum, zout en peper op een bord (basilicum voeg je pas toe nét voor het serveren!). Voor een romiger effect, kun je aan de pan met kip ook wat kookroom toevoegen en deze in laten koken.

Vegetariër? Laat dan de kip weg of vervang door kipstuckjes van de Vegetarische Slager, seitan of eventueel champignons.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.