Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 26 mei 2025
Leestijd: 2 minuten

Snelle vis in aglio en olio met pasta (net zo lekker als in een Italiaans restaurant)

Blijer dan dit kun je ons niet krijgen, want dit snelle eenpansgerecht met pasta is zó makkelijk dat we het recept inmiddels uit ons hoofd weten. Vis in aglio e olio, of aglio e olio e pesce, zoals de Italianen zeggen, is een gerecht dat uit een goed Italiaans restaurant lijkt te komen, maar dat je met weinig moeite thuis op tafel zet.

De hoofdrol in deze aglio e olio is zelfs met een stuk vis van goede kwaliteit nog altijd weggelegd voor de olijfolie. Trek daarom je beste fles olijfolie uit de kast, want kwaliteit maakt het verschil.

Inmiddels is de prijs van olijfolie al flink gestegen. Wil je deze maaltijd niet al te duur maken? Dan hebben we hier een handige lijst met de beste olijfolie uit de supermarkt.

Aglio e olio met witte vis | Aglio e olio e pesce
Ogechi Chibueze voor Culy

Dit is waarom je pastawater net zo zout als de zee moet maken

Aglio e olio met witte vis | Aglio e olio e pesce
Ogechi Chibueze voor Culy

Pasta aglio e olio met vis

  1. Zet een pan met ruim gezouten water op het vuur en breng aan de kook.
  2. Kook de spaghetti al dente, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd ondertussen de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olijfolie in een ruime koekenpan op laag vuur. Bak de knoflook rustig in de warme olie. Houd het goed in de gaten: de knoflook mag absoluut niet verbranden.
  4. Voeg zodra de knoflook lichtbruin kleurt de witvis toe met de huid naar beneden. Bak de vis tot de huid begint los te laten van de pan en draai daarna om. Bak de vis tot hij een goudbruin korstje heeft en gaar is.
  5. Haal de vis uit de pan en voeg de gedroogde chilivlokken toe.
  6. Giet de spaghetti af, maar houd een kopje pastawater achter.
  7. Doe de pasta bij de knoflookolie in de pan en bestrooi met de peterselie. Meng door elkaar en roer er eventueel wat van het pastawater doorheen om de spaghetti romig te maken.
    Knijp de citroen erover uit.
  8. Verdeel de vis en pasta in aglio e olio over de borden. Bestrooi eventueel met Parmezaanse kaas en serveer.
Aglio e olio met witte vis | Aglio e olio e pesce | Aglio e olio met vis | vis in aglio e olio
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer supersnelle pastagerechten met vis:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.