Redactie
Redactie Recepten 17 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: parelcouscoussalade met zoete aardappel, feta & granaatappel

Dat we van parelcouscoussalade houden, is geen geheim (kijk maar hier, hier en hier), maar we hebben wéér een lekkere nieuwe variant weten te bedenken. Geïnspireerd door Pauline, op basis van moghrabieh (Libanese parelcouscous), met zoete aardappel, feta, vega tofu-reepjes, granaatappelpitjes en  dukkah.

parelcouscoussalade met zoete aardappel, feta & granaatappel
Nancy van Batenburg voor Culy

Culy Homemade: gevulde tomaten met couscous en halloumi

Parelcouscous salade met feta en granaatappel maken

Kook de moghrabieh (parelcouscous) in 13 tot 15 minuten in ruim gezouten water gaar (het kan een beetje per soort verschillen hoe lang je ‘m moet koken). Giet af in een zeef en laat een beetje afkoelen.

Bak ondertussen de vega tofu-reepjes in een pan met wat olie in een paar minuten krokant. Bestrooi met peper en zout en zet even opzij.

Bak de zoe­te aard­ap­pel blok­jes in wat olie in dezelfde pan in ongeveer 8 minuten krokant, goudbruin en gaar. Voeg de laatste minuut een eetlepel honing toe; let op dat het geheel niet verbrandt. Bestrooi met peper en zout en zet even opzij.

Maak de parelcouscous aan met 1 eetlepel balsamico-azijn of granaatappelsiroop en 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Roer de granaatappelpitjes erdoorheen en verkruimel de feta erdoor. Schep goed om en voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.

Schep vlak voor het serveren de krokante vega tofu-reepjes en de zoe­te aard­ap­pel blok­jes door de parelcouscous. Bestrooi de parelcouscoussalade met de dukkah en serveer direct.

Tip: deze salade is de volgende dag bijna nóg lekkerder!

Culy Homemade: kruidige parelcouscous met tomaat, dadels, pistache en een eitje

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.