Culy
Culy Recepten 17 augustus 2017

Culy Homemade: parelcouscoussalade met zoete aardappel, feta & granaatappel

Dat we van parelcouscoussalade houden, is geen geheim (kijk maar hier, hier en hier), maar we hebben wéér een lekkere nieuwe variant weten te bedenken. Geïnspireerd door Pauline, op basis van moghrabieh (Libanese parelcouscous), met zoete aardappel, feta, vega tofu-reepjes, granaatappelpitjes en  dukkah.

Kook de moghrabieh (parelcouscous) in 13 tot 15 minuten in ruim gezouten water gaar (het kan een beetje per soort verschillen hoe lang je ‘m moet koken). Giet af in een zeef en laat een beetje afkoelen.

Bak ondertussen de vega tofu-reepjes in een pan met wat olie in een paar minuten krokant. Bestrooi met peper en zout en zet even opzij.

Bak de zoe­te aard­ap­pel blok­jes in wat olie in dezelfde pan in ongeveer 8 minuten krokant, goudbruin en gaar. Voeg de laatste minuut een eetlepel honing toe; let op dat het geheel niet verbrandt. Bestrooi met peper en zout en zet even opzij.

Maak de parelcouscous aan met 1 eetlepel balsamico-azijn of granaatappelsiroop en 2 eetlepels extra vergine olijfolie. Hak de peterselie fijn en voeg toe. Roer de granaatappelpitjes erdoorheen en verkruimel de feta erdoor. Schep goed om en voeg eventueel nog peper en zout naar smaak toe.

Schep vlak voor het serveren de krokante vega tofu-reepjes en de zoe­te aard­ap­pel blok­jes door de parelcouscous. Bestrooi de parelcouscoussalade met de dukkah en serveer direct. Tip: deze salade is de volgende dag bijna nóg lekkerder!

parelcouscoussalade

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: parelcouscoussalade met zoete aardappel, feta & granaatappel
Sluiten