Culy Homemade: lamskoteletjes met parelcouscous-salade

Culy 17 okt 2016 Recepten

Lamskoteletjes met parelcouscous-salade: een gerecht wat er fantastisch uit ziet (en zo smaakt), maar toch supersnel klaar is. Ideaal!

Begin op tijd en maak eerst de marinade voor het vlees. Ris de tijm en rozemarijn van de takjes en hak fijn. Maak in een grote lage schaal de marinade van de olie, azijn, knoflook, tijm en rozemarijn. Wentel de lamskoteletjes erdoor en laat 1 tot 2 uur afgedekt in koelkast marineren. Keer halverwege de koteletten om in de marinade.

Kook de moghrabieh (parelcouscous) in 13 tot 15 minuten in ruim gezouten water gaar (het kan een beetje per soort verschillen hoe lang je ‘m moet koken). Giet af in een zeef en laat een beetje afkoelen of spoel koud af.

Halveer de cherrytomaatjes, snijd de munt en peterselie fijn, hak de walnoten grof en wel de rozijnen in warm water. Meng al deze ingrediënten in een kom met de balsamico-azijn en extra vergine olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Meng de parelcouscous door de salade.

Giet een eetlepel olijfolie in een pan met een dikke bodem en verwarm op hoog vuur. Kruid de lamskoteletjes met extra peper en zout en leg ze in de pan.

Schroei het vlees 3 minuten aan elke kant dicht om een paar mooie bruine kleur te geven. Serveer de parelcouscous-salade met de lamskoteletjes.

lamskoteletjes-met-parelcouscous-salade

Voor 2 personen:

  • 6 lamskoteletten
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 2-3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Voor de couscous-salade:

  • 250 gram parelcouscous (bv. van Al’Fez bij de supermarkt)
  • 150 gram cherrytomaatjes
  • 1/2 bosje verse munt
  • 1/2 bosje verse platte peterselie
  • 1 handvol walnoten, grofgehakt
  • 1 handvol rozijnen, geweld
  • 1 eetlepel balsamico-azijn
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • Peper en zout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: lamskoteletjes met parelcouscous-salade
Sluiten