Pannacotta van yoghurt met ananas van Julius Jaspers

Culy 19 feb 2013 Dessertrecepten

Dit heerlijke recept voor pannacotta van yoghurt met ananas komt uit het musthave boek Smart Cooking Compleet van Julius Jaspers (Carrera, € 17,50).

Breng ananas, suiker en limoensap tegen de kook aan en laat 20 minuten stoven.

Pureer alles in de keukenmachine, passeer door een zeef en zet nog even terug op een zacht vuur.

Roer 3 in koud water geweekte en uitgeknepen blaadjes gelatine door de warme puree en laat tot handwarm afkoelen.

Verwarm melk, suiker en kardemom onder voortdurend roeren tot het bijna kookt, roer 3 in koud water geweekte en uitgeknepen gelatineblaadjes door de warme massa, laat 5 minuten afkoelen en meng met de yoghurt.

Laat tot handwarm afkoelen en voeg citroensap toe.

Vul 6 glazen voor een derde met panna cotta, laat kort in de koelkast opstijven, vul aan met de helft van de ananaspuree, laat weer even opstijven, vul weer met een derde panna cotta aan en vul weer op met het restant van de ananas.

Top met het restant van de panna cotta en laat alles minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.

À la minute (optioneel)

Rooster de amandelen in een droog koekenpannetje. Laat afkoelen. garneer met geroosterde amandelen.

Voor 6 personen:

  • 250 gram ananas, schoongemaakt en in blokjes
  • 50 gram suiker
  • 1 limoen, sap
  • 400 ml yoghurt
  • 100 ml melk
  • 6 blaadjes gelatine
  • 60 gram suiker
  • 3 kardemompeulen, alleen de zaadjes, gekneusd
  • 1 citroen, sap
  • 40 gram geschaafde amandelen (optioneel)
Reageer op artikel:
Pannacotta van yoghurt met ananas van Julius Jaspers
Sluiten