Culy
Culy Dessertrecepten 20 februari 2013

Aardbeien frozen yogurt van David Lebovitz

Na L.A. en de rest van Amerika te hebben veroverd, is de frozen yogurt-hype nu ook naar Europa en Nederland overgewaaid. In de grote steden schieten de zaakjes waar je heerlijk yoghurtijs haalt uit de grond, inclusief de enorme keuze aan smaakjes, toppings en soorten.

Wanneer dingen zo lekker zijn dat je het wel iedere dag zou willen eten, wil je het meestal ook thuis maken. Daarvoor komt dit heerlijke recept voor aardbeien frozen yogurt van David Lebovitz goed van pas.

Wil je een naturel variant? Laat de aardbeien dan zitten en serveer met verschillende soorten fruit, chocolade en koekjes. Tip: gebruik fruit dat zo rijp mogelijk is, dit heeft namelijk de meeste smaak.

Snijd de aardbeien in kleine stukjes en meng met de suiker en eventueel de drank totdat de suiker begint op te lossen. Bedek de kom met plasticfolie en laat minstens 2 uur op kamertemperatuur staan onder zo nu en dan roeren.

Doe het aardbeienmengsel in een blender of keukenmachine, voeg de yoghurt en citroensap toe. Blend tot je een gladde textuur hebt en druk het mengsel eventueel door een zeef.

Laat het mengsel 1 uur afkoelen in de koelkast en doe het vervolgens in een ijsmachine, of leg het onder ieder (half) uur roeren in de vriezer.

Serveer het ijs met fruit, koekjes of chocolade naar smaak of eet het gewoon zo.

Bron: Flickr

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Aardbeien frozen yogurt van David Lebovitz
Sluiten