Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 31 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Orzo met feta, za’atar en oregano van Lynn van de Vorst

Het leven is leuker als je een beetje kunt koken! Onder dat motto bedenkt Lynn van de Vorst al jaren schitterende gerechten die ze tot leven wekt in vrolijke kookvideo’s. Met Lynn de keuken in vereeuwigt die recepten nu ook in een prachtig kookboek vol kleurrijke gerechten, prikkelende smaakcombinaties en praktische tips. Wij mogen haar orzo met feta, za’atar en oregano vast delen.

Lynn: ”Dit recept maak ik als ik na een drukke dag thuiskom en geen idee heb wat ik moet gaan koken, maar doet het ook altijd goed als er iemand komt eten. Het staat binnen twintig minuten op tafel, dus tijd genoeg om eerst even een glas wijn te drinken.

Orzo met feta, za'atar en oregano
Bron: Met Lynn de keuken in

Orzo met feta, za’atar en oregano

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een drup olie en een snuf zout goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet deze apart.
  2. Voeg nu de ui, knoflook en de chilipeper toe aan de koekenpan en fruit dit onder af en toe roeren 5 minuten aan.
  3. Voeg de za’atar, suiker en de oregano toe en roer even door. Voeg de tomaten toe en plet ze met de bolle kant van een lepel. Laat het geheel tegen de kook aan 10 minuten zachtjes pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Breng intussen ruim water met flink wat zout aan de kook. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking iets steviger dan al dente. Giet af en voeg de orzo bij de saus. Verkruimel de feta over de orzo en laat met de deksel op de pan in ongeveer 3 minuten zacht worden.
  5. Verdeel de orzo over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en de citroenrasp. Druppel er nog wat olijfolie overheen.
Lynn van de Vorst kookboek
Carrera Culinair

> Met Lynn de keuken in (Uitgeverij Carrera) is nu (online) te koop voor €29,99. 

Meer uit kookboeken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.