Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 28 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Coq au vin blanc van Lynn van de Vorst

Het leven is leuker als je een beetje kunt koken! Onder dat motto bedenkt Lynn van de Vorst al jaren schitterende gerechten die ze tot leven laat komen in vrolijke kookvideo’s. Met Lynn de keuken in vereeuwigt die recepten nu ook in een prachtig kookboek vol kleurrijke gerechten, prikkelende combinaties en praktische tips. Wij mogen Lynns recept voor coq au vin blanc vast delen.

Coq au vin is dan wel een winters gerecht, Lynn tipt dat haar versie ook nog ‘ns heel lekker is in de zomer: ”Ik ben gek op rijke, winterse slowfoodgerechten, maar in de zomer is mijn smaakpalet toch even anders afgesteld. Het perfecte zonnige stoofgerecht is voor mij deze coq au vin met witte wijn, citroen, dragon en venkel.”

Coq au vin blanc
Bron: Met Lynn de keuken in

Coq au vin blanc van Lynn van de Vorst

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bestrooi de kippendijen rondom met zout en peper. Verhit in een ovenvaste braadpan op middelhoog vuur een scheut olijfolie en braad de kip en de citroenschijfjes rondom aan, dit
    duurt ongeveer 8 minuten. Haal de kip en de citroen uit de pan en zet opzij.
  3. Fruit in het achtergebleven braadvet de ui aan. Voeg, zodra de ui glazig is, de prei en de venkel toe en bak al omscheppend enkele minuten mee. Blus af met de witte wijn en laat even
    uitbruisen.
  4. Voeg dan de fond, dragon of kervel, roze peperkorrels en de tijm toe. Roer even door en voeg tot slot ook de kip en de citroen toe. Doe de deksel op de pan en zet 40 minuten in het
    midden van de oven.
  5. Snijd intussen van de bovenkant van de bol knoflook overdwars een kapje af, zodat de knoflooktenen aan de bovenkant goed zichtbaar worden. Besprenkel met wat olijfolie en leg ingepakt in aluminiumfolie, de laatste 20 minuten naast de pan in de oven.
  6. Neem de pan met kip en de ingepakte bol knoflook uit de oven. Verwijder voorzichtig het folie en laat even afkoelen.
  7. Knijp dan de gepofte knoflook uit boven de pan en roer de tenen door de saus. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de coq au vin uit de pan en geef er het stokbrood bij.
Met Lynn de keuken in
Bron: Met Lynn de keuken in

> Met Lynn de keuken in (Uitgeverij Carrera) is nu (online) te koop voor €29,99. 

Meer uit de leukste kookboeken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.