Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 mrt 2023
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: ontbijtsmoothie met de smaak van kaneelbroodjes

Een ontbijtsmoothie is een fantastische uitvinding: het is een soort powerontbijt, waarbij je al je voedingstoffen in één keer binnenkrijgt. I-de-aal als je haast hebt. De ontbijtsmoothie uit dit recept smaakt ook nog eens naar kaneelbroodjes. Als je daarmee je dag niet happy begint…

De mix van pecannoten, bruine suiker en kaneel zorgt ervoor dat je ontbijtsmoothie de smaak van kaneelbroodjes krijgt. Maar dan dus lekker healthy!

Let op: je hebt voor dit recept een bevroren banaan nodig. Zorg dus dat je een nachtje of een paar uur van tevoren een banaan (zonder schil!) in je vriezer legt. Je kunt in principe ook een gewone banaan gebruiken, maar een bevroren banaan geeft nou net zo’n lekkere milkshake-achtige textuur aan je smoothie.

In plaats van bruine suiker kun je ook heel goed kokosbloesemsuiker gebruiken. En vervang de amandelmelk gerust door havermelk of andere zuivelvrije melk. Gewone melk gebruiken kan natuurlijk ook.

ontbijtsmoothie kaneelbroodjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Zo maak je deze ontbijtsmoothie

Doe alle ingrediënten in een blender en laat net zolang draaien tot je een mooi glad drankje hebt. Is je smoothie te dik? Voeg dan nog wat amandelmelk toe.

Heb je geen blender in huis? Wij maakten deze smoothie in een grote mengkan, met behulp van een staafmixer. Werkt prima!

ontbijtsmoothie kaneelbroodjes
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer makkelijke ideëen voor het ontbijt?

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.