Redactie
Redactie Eieren 6 feb 2013
Leestijd: 1 minuut

Oeufs en cocotte

Klassiek Frans en o-zo-lekker: Oeufs en cocotte. Oftewel, eitjes in een schaaltje of potje uit de oven. Met verse tuinkruiden, een beetje room of crème fraiche, en een broodsoldaatje. Voor de lekker. De versie van Annemerel, een van onze favo bloggers:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe een eetlepel crème fraîche in je bakje en verdeel dit over de bodem. Sprenkel wat nootmuskaat, peper en zout over de crème fraîche (je kunt eventueel ook nog wat chilipeper, komijn of je andere favoriete kruid toevoegen).

Breek een ei boven de crème fraîche. Sprenkel wat verse dille over het rauwe eitje. Nu kun je eventueel nog wat crème fraîche over het eitje heen doen, maar ik vond het zo wel genoeg. Zet je bakje in een ovenschaal in de voorverwarmde oven. Vul de ovenschaal met lauwwarm water, zodat je bakje tot de helft onder water komt te staan. Op deze manier gaart het eitje gelijkmatig.

Laat je bakje ongeveer 15-25 minuten in de oven staan (het is maar net hoe zacht jij je dooier wilt hebben). Ondertussen snijd je je pistoletje. Ik had gewoon een pistoletje van de bakker en wilde dit iets meer een bite geven. De laatste vijf minuten heb ik dus ook de stukjes brood in de oven erbij gelegd, zodat het brood wat knapperiger werd.

Haal nu je bakje uit de oven en serveer met de stukjes brood et voilà!

Rachel Khoo doet het voor:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.