Redactie
Redactie Dessertrecepten 29 apr 2015
Leestijd: 1 minuut

No-bake MonChou-taartje met pecannoten en appel

Een heerlijk MonChoutaartje met pecannoten en appel van de blog Soft Sunday. Lekker, makkelijk om te maken en hij hoeft niet de oven in. Bewaar tot vier à vijf dagen afgedekt in de koelkast. 

Maal de koekjes en de pecannoten heel fijn in een keukenmachine of in een druk-en-sluitzakje door hier met een deegroller op te slaan. Smelt de helft van de boter in een steelpannetje en doe hierbij de verkruimelde koekjes en pecannoten bij. Meng goed en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Houd wel iets van het mengsel over ter garnering.

Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Smelt de rest van de boter in een koekenpan, samen met de donkere basterdsuiker. Als de suiker gesmolten is, voeg je de stukjes appel toe met een beetje kaneel en bak dit ongeveer vijf minuutjes. Laat het vervolgens ongeveer vijf minuten afkoelen. Het appelmengsel kan je nu verdelen over de kruimels.

Meng de kristalsuiker, MonChou en appelstroop tot een glad mengsel. Verdeel dit over de appelstukjes. Laat het dessert nu ten minste vier uur opstijven. Garneer met de overgebleven kruimels.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.