Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Nigella’s Nutella cheesecake

Keukenprinses Nigella Lawson is sinds deze week weer op de buis te zien met haar nieuwe, Italiaans geïnspireerde TV-programma Nigellissima. In de eerste aflevering konden we genieten van een héérlijke Nutella cheesecake, iets wat we zeker niet aan ons voorbij konden laten gaan!

Nigellas Nutella cheesecake

Doe de digestives samen met de boter en 2 eetlepels van de Nutella in een keukenmachine, mix totdat het goed gemengd is. Voeg 25 gram van de hazelnoten toe en blijf mixen totdat je een licht vochtige, zanderige textuur hebt.

Leg het mengsel in een springvorm met een diameter van 23 cm en druk het stevig aan met je handen of de achterkant van een lepel, zet de vorm in de koelkast.

Klop de roomkaas samen met de poedersuiker luchtig en voeg dan de resterende Nutella toe, blijf kloppen totdat alles goed gemengd is. Haal de springvorm uit de koelkast en schenk de vulling voorzichtig op de bodem, strooi er de resterende hazelnoten overheen en zet de taart in de koelkast gedurende in ieder geval 4 uur, het liefst zelfs een hele nacht.

Het lekkerste is als je de taart gelijk uit de koelkast serveert en dus niet eerst op kamertemperatuur laat komen.

Nutellataart

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.