Culy
Culy Drankjes 4 januari 2015

Maak je eigen chocolademelk met deze DIY Nesquik

Op een koude winteravond gaat er maar weinig boven een dampende mok warme chocolademelk. Jammer alleen dat in het kant-en-klare Nesquik poeder zoveel onnodige toevoegingen zitten. Maar daar hebben we nu een oplossing voor. Hoera!

Oke, in deze variant zit nog steeds suiker, maar de mix bestaat wél uit slechts drie (!) ingrediënten. Dat kan je van de meeste instant chocolademelk niet zeggen…

Zo maak je de DIY Nesquik:

Doe de poedersuiker samen met de cacao en het snufje zout in een weckpot. Je kan de hoeveelheden ook verdubbelen, of verdriedubbelen afhankelijk van de grootte van de weckpot. Doe vervolgens de deksel stevig dicht en schud het mengsel goed door elkaar. Dit is je DIY Nesquik!

Zo maak je vervolgens de chocolademelk:

Meng naar smaak een aantal lepels van de DIY Nesquik mix met warme melk en voilà: je hebt je eigen homemade chocolademelk (zónder kunstmatige toevoegingen) gemaakt.

Liever koude chocolademelk? Dan kan natuurlijk ook. Meng dan wel eerst een lepel heet water of melk door het cacaomengsel zodat het goed wordt opgenomen en er geen klontjes in je chocolademelk komen. Vul vervolgens aan met koude melk.

thumbnail (3)

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Maak je eigen chocolademelk met deze DIY Nesquik
Sluiten