Redactie
Redactie Dessertrecepten 22 feb 2014
Leestijd: 1 minuut

Frans én foolproof chocolade lava cakejes: moelleux au chocolat

In deze video maakt onze favoriete YouTube thuiskok, Beth, foolproof chocolade lava cakejes. Oftewel moelleux au chocolat; die heerlijke warme chocoladecakejes met een zachte, lopende chocoladevulling. Als… juist, lava. Geniet ervan.

Verwarm de oven voor op 220 graden. Spray vier ramequins in met bakspray. Beth gebruikt glazen schaaltjes.

Smelt de chocolade en boter in een schaaltje in de magnetron, steeds in delen van 30 seconden tot het mengsel gesmolten en glad is. Dit kan ook au-bain marie boven een pannetje kokend water.

Voeg daarna de oploskoffie, vanille en zout toe en roer goed door. Voeg de eieren en de eidooiers een voor een toe, tussendoor goed blijven roeren met een garde. Roer de bloem er door. Vul nu elk schaaltje met tweederde van het mengsel.

Wil je dit dessert voorbereiden? Dek de schaaltjes dan na deze stap af met vershoudfolie en zet in de koelkast. Vlak voor het dessert haal je ze eruit en bak je ze af.

Zet de vormpjes op een bakplaat en bak exact 10 minuten in de oven. Niet langer, want dan stolt het middelste gedeelte, en je wil juist dat dit zacht blijft…

Laat de schaaltjes een paar minuutjes afkoelen tot je ze op kunt pakken. Keer ze voorzichtig om op een bord (als je genoeg bakspray hebt gebruikt, gaat dit gemakkelijk).

Bestuif met poedersuiker en leg er een verse framboos op. Serveer de moelleux au chocolat met een bolletje vanille-ijs.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.