Redactie
Redactie Diner 10 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Homemade ovenfrietjes met weinig olie

Mm.. Frietjes! Zo lekker knapperig en met een lekkere klodder zelfgemaakte mayonaise, genieten geblazen! Het is wellicht niet het meest culinaire hoogstandje, maar eens in de zoveel tijd heb je er gewoon trek in. Helaas zijn gefrituurde frietjes een calorieënbom waar je U tegen zegt, daarom hebben we een lekker recept voor knapperige ovenfrietjes.

Verwarm de oven voor op 225 graden en snij de aardappels in de gewenste dikte. Leg ze in een bak met koud water en laat dit een kwartiertje staan, haal ze vervolgens eruit en dep droog met keukenpapier. Zorg dat je ze goed droogt, anders bakken ze niet goed.

Leg de frietjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie en zeezout. Bak ze gedurende 30 minuten terwijl je ze regelmatig omkeert. Hoe lang de frietjes nodig hebben om te bakken verschilt per oven en de dikte van je friet, kijk steeds even en proef om te kijken of ze goed zijn.

Serveer de heerlijke frietjes met zelfgemaakte mayonaise, kijk voor het recept hier.

Knapperige friet

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.