Redactie
Redactie Lunch 24 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Mini taco hapjes

Dit heerlijke recept is fijn voor de lunch of de lekkere trek. Snack time! Van de blog Lekker & Simpel.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Snijd een uitje fijn en giet een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg de uitjes toe en bak deze glazig. Als de uitjes een beetje doorzichtig zijn geworden voeg je het gehakt toe. Als je het gehakt rul hebt gebakken voeg je de tacokruiden toe en het water. Je kan in plaats van een kant-en-klare taco kruidenmix natuurlijk ook zelf je kruidenmix maken voor de tacosaus. Laat de tacosaus lekker 5 minuten koken. Als je dan de saus aan de dunne/waterige kant vindt kan je eventueel wat allesbinder toevoegen.

Snijd nu 2 vellen filodeeg, allebei in vieren. Vet dan de muffinvorm in met een bakspray of wat boter/olie. Vul 8 muffinvormpjes met het filodeeg.

Snijd nu de tomaten in kleine blokjes. Doe eerst een laagje van de tacosaus in alle filodeegbakjes. Daarna overal een klein beetje tomaat, eventueel wat chiliboontjes erop. Daarna verkruimel je wat tortillachips er overheen.

Nu weer een laagje filodeeg, tacosaus, tomaat, chiliboontjes, tortillachips en eventueel nog wat geraspte kaas.

De mini tacootjes moeten nu voor ongeveer 16-20 minuten de oven totdat ze goudbruin zijn. Serveer de taco’s lekker met wat creme fraiche, verse tomaat of koriander. En smullen maar! Ook heerlijk met een lekkere frisse Mexicaanse salade.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.