Mini cheesecakes met een gezonde twist

Culy 13 mrt 2016 Recepten

Een heerlijk recept van Angelina, foodblogger van Peekinside.nl: mini cheesecakes met een gezonde twist.

Zorg dat de cashewnoten geweekt zijn, minimaal 3 uur.

Doe het roggebrood met de dadels, ahornsiroop en een snufje zeezout in de keukenmachine en mix het fijn totdat het plakkerig is. Verdeel het roggebroodbodem-mengsel over de 4 mini taartvormpjes en zet het in de koelkast.

Smelt eerst de kokosolie met de ahornsiroop (of honing) in een pannetje op laag vuur. Doe dan de cashewnoten, vanille-extract, de gesmolten kokosolie en de frambozen in een blender en blend het op de hoogste stand tot het glad wordt. Dit kan een paar minuten duren. Mocht het niet goed pakken, dan kan je er nog een beetje water bij doen.

Verdeel dan de vulling over de bodem in de taartvormpjes en zet ze in de koelkast totdat ze helemaal stevig zijn geworden, minimaal 3 uur. Serveer met wat frambozen of blauwe bessen.

Recept: Cheesecake met roggebroodbodem | Peek Inside

Voor 4 taartjes:

Voor de bodem:

  • 120 gram roggebrood
  • 120 gram Medjoul dadels
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Snufje zeezout
  • 4 mini vormpjes van Ø 12 cm

Voor de vulling:

  • 120 gram frambozen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 gram cashewnoten (eventjes geweekt om zacht te worden)
  • 40 gram kokosolie, gesmolten
  • 4 eetlepels ahornsiroop of honing
  • Extra frambozen of blauwe bessen (als garnering)
Reageer op artikel:
Mini cheesecakes met een gezonde twist
Sluiten