Redactie
Redactie Dessertrecepten 31 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Hemelse modder (van Piet de Gruyter)

Hemelse modder is het summum van chocoladetoetjes. Romig, zalvig, zwaar en vol pure chocolade. Wij eten ‘m het liefst bij restaurant Piet de Gruyter in Amsterdam, en we ontfutselden het recept van hun chefkok.

Smelt de chocolade au bain marie (dus in een kom, hangend boven een pannetje met zacht kokend water). Klop intussen de eieren met de suiker en het zout in een andere kom óók au bain marie romig en totdat het in volume is verdubbeld.

Voeg de chocolade bij de eieren en spatel door (het duurt evenvoor het pakt). Zet het mengsel apart en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom rustig door het ei-chocolade mengsel. Zorg dat het mengsel echt op kamertemperatuur is, als dit te warm is zakt de room in.

Optie 1: Stort in een lage schaal en zet afgedekt in de koelkast om op te stijven. Serveer een quenelle op een bord met geroosterd amandelschaafsel en eventueel poedersuiker.

Optie 2: Verdeel het mengsel over ramequins/schaaltjes en laat in de koelkast opstijven. Serveren met geroosterd amandelschaafsel en eventueel poedersuiker.

Café Restaurant Piet de Gruyter
www.pietdegruyter.com

Volg Piet online via Facebook en Instagram.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.