Melvin Sturm
Melvin Sturm Recepten gisteren
Leestijd: 2 minuten

Zo maak je melanzane alla parmigiana in de airfryer (zonder oven én zonder afwas!)

Melanzane alla parmigiana is comfortfood pur sang. Zachte plakken aubergine, een simpele tomatensaus en die overheerlijke kaastopping die ‘m zo lekker maakt. Normaal heb je daar flink wat pannen en een oven voor nodig, maar deze variant met de nieuwe Ninja CRISPi maakt het véél makkelijker met minder afwas.

Dit is typisch zo’n gerecht waar je áltijd zin in hebt, maar waarbij je niet altijd zin hebt om het te maken. Want dat kost doorgaans wel wat tijd. Gelukkig kan het ook anders. Met de Ninja CRISPi maak je deze Italiaanse klassieker verrassend makkelijk – mét datzelfde krokante kaaskorstje en die smeuïge binnenkant waar je zó blij van wordt.

De Ninja CRISPi is een opvallende en compacte airfryer met een slimme twist: je bereidt, serveert en bewaart alles in dezelfde glazen kommen. Dat scheelt veel afwas en houdt het aanrecht leeg.

En weet je wat ook zo fijn is? Met de bijpassende deksels gaan restjes zo de koelkast in voor later. Al durven wij te wedden dat je van dit recept niks overhoudt.

Melanzane uit de Ninja CRISPi
Melvin Sturm voor Culy

Melanzane uit de airfryer

De Italiaanse klassieker melanzane alla parmigiana maken is in dit apparaat een eitje. De aubergine rooster je mooi goudbruin in de kom, zonder dat hij zich vol olie zuigt. Intussen laat je in een pannetje tomaten uit blik pruttelen met ui, knoflook, suiker en zout. Daarna stapel je alles terug in de CRISPi en laat je de kaas smelten tot er een krokant korstje vormt.

Het apparaat heeft vier standen: airfry, roosteren, warmhouden en opnieuw krokant maken – vandaar ook zijn naam. Dankzij hete lucht tot 185 °C smaken restjes weer alsof ze net gemaakt zijn: smeuïg en knapperig.

Melanzane uit de Ninja CRISPi
Melvin Sturm voor Culy

Recept: zo maak je melanzane alla parmigiana uit de Ninja CRISPi

  1. Snijd de aubergines in dunne plakken en bestrijk ze met wat olijfolie.
  2. Grill de plakken in de Ninja CRISPi tot ze zacht zijn: ongeveer 10 minuten op de roast-stand.
  3. Bak intussen in een steelpan de ui en knoflook met 1 theelepel suiker en 1/2 theelepel zout tot ze glazig zijn en licht kleuren.
  4. Open het blik tomaten en knip de tomaten in het blik met een schaar fijn. Schenk alles in de steelpan en laat op middelhoog vuur zachtjes pruttelen en iets inkoken.
  5. Zet het vuur uit zodra de saus is ingedikt en roer de grofgehakte basilicum erdoor.
  6. Bouw in de schaal van de Ninja CRISPi de melanzane: eerst een laag aubergine, dan wat tomatensaus en een beetje mozzarella. Herhaal tot alles op is en eindig met een royale laag parmezaan.
  7. Airfry de melanzane circa 20 minuten, tot de kaas krokant en goudbruin is.
  8. Serveer direct. Of laat afkoelen en bewaar in de koelkast; de volgende dag warm je ’m zo weer op in de Ninja CRISPi.
Melanzane uit de Ninja CRISPi
Melvin Sturm voor Culy

Onze populairste recepten van deze maand:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.