Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 20 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Deze groene matcha koekjes met witte chocolade zijn altijd een goed idee

Hoe lekker is dit: matcha koekjes met witte chocolade. Ze zijn krokant van buiten met een zacht en gooey binnenkant. Dus sla de lange TikTok-rijen bij koekjeswinkels maar over. Deze hippe matcha cookies maak je gemakkelijk zelf!

Witte chocolade is de perfecte partner van matcha. De white chocolate iced matcha van Cafecito is een favoriet, en tijdens de koudere dagen maken we graag zelf deze witte chocolademelk met matcha. Witte chocolade met matcha is een smaakcombinatie waar we dol op zijn. De zachte smaak van witte chocolade gaat namelijk goed samen met het grassige van matcha. Niet zo’n fan van matcha? Dan zijn deze matcha koekjes misschien wel het recept dat jou overhaalt!

Voor alle koekiemonsters: dit zijn de beste koekjes uit de supermarkt

Matcha koekjes met witte chocolade
Ogechi Chibueze voor Culy

Chocoladekoekjes zijn altijd wel lekker en daarom een geweldig idee om cadeau te geven. Wil je de matcha koekjes extra speciaal maken? Voeg dan eens yuzu miso toe in plaats van de citroen. 

Matcha koekjes met witte chocolade
Ogechi Chibueze voor Culy

Matcha koekjes met witte chocolade

  1. Mix 240 gram bloem met 1 theelepel baksoda, 1/2 theelepel zout en 2 tot 3 theelepels matcha in een kom.
  2. Klop 200 gram lichtbruine basterdsuiker, 50 gram kristalsuiker en 225 gram boter toe luchtig met een mixer in een aparte kom.
  3. Doe daarna 2 eieren, 1 theelepel vanille-extract en de rasp en het sap van 1 citroen erbij en mix opnieuw.
  4. Doe vervolgens de droge ingrediënten bij het koekjesdeeg. Mix kort met de mixer, tot de bloem bijna volledig is opgenomen, en ga dan verder met een spatel.
  5. Als alle ingrediënten met elkaar zijn vermengd, mogen de stukjes gehakte witte chocolade erbij. Mix opnieuw met een spatel.
  6. Je kunt ervoor kiezen om de matcha koekjes een uur te laten rusten in de koelkast en vervolgens te bakken, maar ze worden nog lekkerder als je het deeg nog langer laat rusten. Het liefst twee dagen, maar een nachtje kan ook.
  7. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  8. Verdeel het koekjesdeeg in 16 gelijke balletjes. Leg de matcha koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze eventueel met zeezoutvlokken.
  9. Bak de chocoladekoekjes in 13 minuten gaar, of totdat ze een klein goudbruin randje hebben.
  10. Laat de matcha koekjes eerst 10 minuten rusten op het bakblik voordat je ze verplaatst naar een koelrek, zodat ze hun vorm behouden. Laat de matcha cookies vervolgens minimaal 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur, zodat ze iets steviger zijn, maar de chocolade nog zacht is.
Matcha koekjes met witte chocolade
Ogechi Chibueze voor Culy

Culy’s beste tips rondom matcha:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.