Marokkaanse kipnuggets van Sergio Herman

Er is een nieuw kookboek uit van Sergio Herman! De sterrenchef levert met ‘Sergio’s Smaakmakers – 70 recepten voor thuis’ een ode aan zijn favoriete ingrediënten. Zijn 20 favoriete smaakmakers vormen het geraamte voor het boek. Wij mogen Sergio’s recept voor Marokkaanse kipnuggets (met harissa en frisse dip) met je delen.

Sergio: “Wie denkt dat ik dit alleen voor mijn kinderen maak, heeft het mis: deze kipnuggets doen het namelijk prima als je een biertje drinkt met vrienden. Ik heb ze gebakken in plaats van gefrituurd, dat maakt ze wat minder vet. Ze zijn hoog op smaak, maar de yoghurtdip zorgt voor de noodzakelijke frisheid.”

Zo maak je verse harissa

Stoof de 2 uien samen met de knoflookteentjes zachtjes in de olijfolie. Voeg alle specerijen en de tomatenpuree toe en laat deze zachtjes meestoven. Voeg na 5 minuten de paprika, tomaat en chilipeper toe en laten opnieuw meestoven.

Breng op smaak met het zeezout, voeg de kippenbouillon en munt toe en laat alles zachtjes stoven tot alle bouillon is verdampt en alles gaar is.

Mix met de staafmixer of draai in de blender fijn en voeg eventueel nog een beetje zout toe.

Bewaar alles in een weckpot of in een afsluitbare plastic doos in je koelkast, liefst een die je vacuüm kunt trekken.

Zo maak je Marokkaanse kipnuggets

Meng het kippengehakt met de room, het eitje, 2 eetlepels harissa, 3 eetlepels koriander, ras el hanout, sjalot en panko.

Vorm tot balletjes en rol deze op de werkbank tot kipnuggets. Rol ze door nog een beetje panko.

Meng de Griekse yoghurt met olijfolie, beetje zeezout, versgemalen witte peper, sap en rasp van ¼ citroen, de tomaat, munt en de overgebleven koriander.

Bak de kipnuggets mooi rondom in de pan met olijfolie goudgeel tot ze gaar zijn en werk af met nog een beetje harissa, de geroosterde sesamzaadjes en wat citroenrasp.

Sergio's Smaakmakers van Sergio Herman

Sergio’s Smaakmakers van Sergio Herman (uitgeverij Carrera Culinair) ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 31,99 euro.

Meer recepten voor kipnuggets:

Voor een berg kipnuggets:

  • 500 gram kippengehakt
  • 0,5 dl room
  • 1 eitje
  • 3 eetlepels verse harissa (zie onder)
  • 3½ eetlepels koriander, fijngesneden
  • 2 gram ras el hanout
  • 4 eetlepels sjalot, gesnipperd
  • 100 gram panko of gewoon paneermeel + extra om door te rollen
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 citroen, sap en rasp
  • 1 tomaat, ontveld en in brunoise gesneden
  • ½ eetlepels munt, fijngesneden
  • 1 theelepel witte sesamzaadjes, geroosterd
  • 2 eetlepel Arbequina-olijfolie + extra om in te bakken
  • Fijn zeezout en versgemalen witte peper

Voor de verse harissa:

  • 2 uien, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 8 el Arbequina-olijfolie
  • 2 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1/2 theelepel karwijzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 100 gram rode paprika, ontveld en zonder zaadjes
  • 200 gram tomaat, ontveld en in brunoise gesneden
  • 75 gram verse chilipeper, fijngesneden
  • 150 gram kippenbouillon
  • 10 blaadjes verse munt
  • 1 eetlepels fijn zeezout
Reageer op artikel:
Marokkaanse kipnuggets van Sergio Herman
Sluiten